Radijs
Radijs is een van de oudste cultuurgewassen. In Egypte werden ze al geteeld voor de tijd van de pyramiden en ook de chinezen kweken al duizenden jaren radijs. In onze streken hebben de radijzen waarschijnlijk hun intrede gedaan in de 16e eeuw. Ze werden gebruikt om de eetlust op te wekken en om de smaakpapillen te reinigen bijvoorbeeld voor het proeven van wijn. Radijs is een koolsoort die al vroeg in het jaar gezaaid en geoogst kan worden.
Oogsten
Zoek de grote radijzen in de rij en trek die uit de grond. Ook het blad van de radijs kan worden meegenomen en gegeten als salade, op een boterham met kaas of samen met andere groente roerbakken.
Recepten
Rauw zo vers mogelijk eten. Als je ze wilt bewaren snijdt dan het loof eraf want dat onttrekt vocht aan de knolletjes. En zijn ze toch wat slap geworden leg ze dan even in het water. Goed te combineren met bieslook en zuring. Aanmaken met azijn, olijfolie, kappertjes, rozijnen, appel enz. enz.