Impressie

  • imag0665 640x480.jpg
  • img_0104.jpg
  • tuin-01.jpg
  • tuin-02.jpg
  • tuin-03.jpg
  • tuin-04.jpg
  • tuin-05.jpg
  • tuin-06.jpg
  • tuin-07.jpg
  • tuin-08.jpg
  • tuin-09.jpg
  • tuin-10.jpg
  • tuin-12.jpg

Basilicumpesto:
3 handjes basilicumblaadjes
50 gram amandelen of pijnboompitten
50 gram parmezaansekaas
3 teentjes knoflook
8 eetl. olijfolie
zout en peper naar smaak

Korianderpesto:
1 handje korianderblad
1 handje peterselie
50 gram amandelen
2 teentjes knoflook
2 eetl. citroensap
4 eetl. olie (neutraal van smaak)
zout, peper, desgewensd cayenne peper naar smaak


en variaties……….

Peterselie-rozemarijnpesto: 2 teentjes knoflook grofsnijden. 50 gram oude kaas in stukjes snijden. De knoflook met de kaas, 50 gram peterselie, gewassen en drooggedept, 2 eetl. rozemarijnbladjes en 50 gram ongezouten hazelnoten zonder vlies in een keukenmachine pureren. 1 dl olijfolie in een dun straaltje bij het mengsel schenken en pureren tot een gladde pasta. Op smaak brengen met zout en peper.

Korianderpesto: 4 teentjes knoflook grof snijden. 50 gram oude kaas in stukjes snijden. De knoflook met de kaas, 50 gram korianderblad, gewassen en drooggedept, en 50 gram gepelde walnoten in een keukenmachine pureren. 1 dl olijfolie in een dun straaltje bij het mengsel schenken en pureren tot een gladde pasta. Op smaak brengen met zout en peper en evt. wat Tabasco.

Broccolipesto: 1 stronk broccoli in kleine roosjes verdelen, samen met 1 kleine ui en 1 teen knoflook in 1 eetl. olijfolie 20 min. bakken. Af en toe omscheppen en zo nodig een paar eetl. water toevoegen. Broccoli mengsel met 1 dl olijfolie, 30 gram kappertjes en 2 eetl. basilicumblaadjes pureren. Op smaak brengen met zout, peper & chilipoeder.

Index recepten