Impressie

  • imag0665 640x480.jpg
  • img_0104.jpg
  • tuin-01.jpg
  • tuin-02.jpg
  • tuin-03.jpg
  • tuin-04.jpg
  • tuin-05.jpg
  • tuin-06.jpg
  • tuin-07.jpg
  • tuin-08.jpg
  • tuin-09.jpg
  • tuin-10.jpg
  • tuin-12.jpg

deeg:
300 gram meel of bloem
1 ½ theel. zout
1,75 dl lauwwarm water
0,5 dl (zonnebloem)olie

vulling:
150 gram prei
250 gram aardappelen
250 gram lichtzure appelen (geen moes-)
200 gram pittige kaas
zout en nootmuskaat naar smaak
3 eetl. fijngeknipte snijselderij
1 ei
1 dl room of melk

Meel en zout mengen en er een kuiltje in maken.
Water op de olie gieten en tot een wittige emulsie kloppen, in het meelkuiltje gieten en tot een gladde deeg roeren.
Afdekken en 30 min. laten rusten op kamertemperatuur.

Prei in dunne ringen snijden en beetgaar bakken in olie.
Aardappelen schillen en in plakjes schaven, appels in dunne plakjes snijden.
Kaas raspen.
Oven voorverwarmen op 200 °C.
Alle ingrediënten voor de vulling, behalve ei en melk, mengen.
2/3 van het deeg uitrollen tot een lap die rondom 3 cm groter is dan de springvorm en deze ermee bekleden.
Vulling erin scheppen. Deegranden er los op terugslaan.
De rest van het deeg in dunne repen op de taart leggen, als bij appeltaart.
Bovenkant met ei bestrijken en 13 min. bakken.
De rest van het ei met de melk vermengen en gelijkmatig over de vulling verdelen.
Nog ca. 12 min. afbakken.

Index recepten